Extended Viewer

Vi på MSCI är glada att återigen kunna bjuda in till en händelserik förmiddag med engagerade talare och ett aktuellt program. Torsdagen den 21 februari håller vi vår traditionsenliga indexlaunch, som nu fångar upp en 35 år lång tidsserie över svensk fastighetsmarknad. Underlaget för MSCI Svenskt Fastighetsindex överstiger 800 miljarder kronor och täcker därmed mer än 40 % av den tillgängliga marknaden, vilket utgör en unik källa till information. Vi analyserar avkastning samt avgörande drivkrafter för olika fastighetsslag och geografier.

Seminariet brukar bli fullsatt så boka din plats redan idag!

Varmt välkommen!

Register Now

21 februari, 2019

Stockholm


Time

08:15 - 12:00

Location

IVA Konferenscenter,
Wallenbergsalen,
Grev Turegatan 16
Stockholm,


Agenda

21 FEBRUARI, 2019
TIME DETAILS
08.15 Registrering och frukost
08.45

Moderator inleder

Sverrir Thór, Ekonomi- och finansredaktör, Fastighetsnytt

MSCI Svenskt Fastighetsindex 2018 – hur gick det?

Hur har den svenska fastighetsmarknaden utvecklats under 2018? Utifrån en databas med fastighetsvärde på över 800 miljarder analyserar MSCI det gångna året. Vilka regioner och fastighetstyper har visat högst avkastning? Vad har drivit värdeförändringen? Hur är det med marknadshyrorna och hur står sig direktavkastningen i den 35-åriga indexserien? Med detaljerad data ner på fastighetsnivå kan många intressanta analyser göras.

Rikard Eliasson, Client Consultant, MSCI

Hur ser framtiden ut för svensk ekonomi

Vad syns i horisonten gällande Sveriges konjunktur. I en omvärld kantad av handelskrig, brexit och andra osäkerheter finns det mycket som kan påverka svenska räntor och fastighetsmarknaden. Hur ser det ut framöver, vart är vi på väg? Christina, nytillträdd chefsekonom på Handelsbanken med en lång bakgrund från bland annat Riksbanken ger oss en inblick i de senaste prognoserna.

Christina Nyman, Chefsekonom, Handelsbanken

Fastighetsägarnas nya verklighet

Den digitala utvecklingen driver fram flera olika trender och frågor som kommer att ha en stor betydelse för vår bransch framöver. Varför ska fastighetsägare till exempel bry sig om digitalisering? Hör vilka trender som är på gång och varför de kommer att påverka vår bransch.

Christoffer Börjesson, Chief Digital Officer, Fastighetsägarna

10.15 Fikapaus och mingel
10.55

Vad hände 2018 och vilka trender kan skönjas 2019 och framåt?

Vi lämnar ännu ett starkt transaktionsår bakom oss med många intressanta affärer. Vilka segment och vilka trender utmärkte sig under 2018 och hur ser det ut framåt? Vad kan vi förvänta oss av 2019? Kommer den starka marknaden hålla i sig och vad finns det för orosmoln vid horisonten?

Fredrik Dackheden, Head of Transactions, Croisette

Panel – framtiden, transaktioner och förändringar

Hur ser panelen på marknaden framöver? Vilka delar av marknaden kommer att vara mest intressanta och är det fokus på geografier eller fastighetstyper? Blir förvaltning eller transaktion den viktigaste strategin och vilka typer av affärer kommer att dominera? Vad riskerar att skaka om marknaden, uppåt eller nedåt? Gissning på index för 2019?

Helena Olin, Ansvarig fastighetsinvesteringarAP2
Pernilla Arnrud Melin, Real Estate/Portfolio Manager, AMF
Christopher Johansson, Vice VDFastpartner
Jens Engwall,VDNyfosa
 

12.00 Seminariet avslutas

Scroll the table to the right to see more