Extended Viewer

MSCI Svenskt Bostadsindex

Tisdagen den 19 mars presenterar vi MSCI Svenskt Bostadsindex, traditionsenligt i samband med en frukost på Restaurang Oxen, Citykonferensen.

Vi kommer att visa helt färska siffor på hur hyresbostadsmarknaden har utvecklats under 2018, utifrån vår gedigna databas innehållande bostäder med ett totalt fastighetsvärde på över 500 miljarder, fördelat på över 4 500 fastigheter. 

Dessutom kommer Lennart Weiss, Kommersiell direktör på Veidekke och Pelle Björklund, VD på Svenska Bostäder att prata om ”krisen på bostadsmarknaden” och ”framtiden för hyresrätten”. Seminariet modereras av Göran Cars, professor i samhällsbyggnad på KTH.

Vi startar morgonen med registrering och frukost från klockan 8.00, och sedan kör vi igång med seminariet 8.30 och avrundar vid 10.00.      

Varmt välkommen

Register Now

Mars 19, 2019

Stockholm


Time

8:00 - 10:00

Location

Citykonferensen, 
Malmskillnadsgatan 46,
Stockholm

Agenda

19 mars, 2019
TIME DETAILS
8:00 Registrering och frukost
8:30

Moderator inleder

Göran Cars, Professor i samhällsbyggnad, KTH

MSCI Svenskt Bostadsindex 2018 – hur gick det?


Hur har den svenska marknaden för hyresbostäder utvecklats under 2018 och vad blev totalavkastningen? Underlaget för MSCI Svenskt Bostadsindex överstiger nu 500 miljarder i fastighetsvärde, vilket utgör en unik källa till information. Vi analyserar och summerar det gångna året och jämför siffrorna utifrån geografier och åldersbestånd. Vilka förklaringar till utvecklingen kan hittas och hur ser 2018 ut jämfört med historiken?


Rikard Eliasson, Client Consultant, MSCI

Kris på bostadsmarknaden. Är lösningen fler hyresrätter?

Kreditrestriktionerna har gjort att bostadsrättsmarknaden befinner sig i fritt fall. Från politiskt håll räknar dock många med att färre borätter kommer att kompenseras av ett ökat byggande av hyresrätter. En som inte känner sig helt övertygad om den saken är Lennart Weiss som i detta inlägg utvecklar sina motiv.

Lennart WeissKommersiell direktörVeidekke

Framtiden för hyresrätten – en uppdatering

För ett år sedan sades det att vi stod inför ett vägskäl. Vad har hänt sedan dess i all politisk turbulens? Hur är det med den sociala bostadspolitiken? Hur ser det ut med en friare hyressättning och förändringar i hyresförhandlingarna? Kommer man överens?

Pelle BjörklundVDSvenska Bostäder
10:00

Seminariet avslutas

Scroll the table to the right to see more