Sweden Annual Property Index Launch

Missa inte din chans att komma på den årliga indexlanseringen, förmiddagen 21 februari i Stockholm!

Hur har fastighetsmarknaden utvecklats under det senaste året? Vad blev totalavkastningen för 2017?

Databasen för IPD Svenskt Fastighetsindex är en unik källa till information, innehållande fastigheter med ett marknadsvärde överstigande 700 miljarder kronor. Vilka fastighetsslag har varit mest gynnsamma att äga och i vilka regioner? Hur mycket har direktavkastningskrav och marknadshyror ändrats och är spridningarna större eller mindre jämfört med tidigare år? Hur står sig 2017 jämfört med den 34-åriga indexserien?

Dessutom har vi bjudit in fler intressanta talare att bidra till en spännande förmiddag.

Seminariet är på väg att bli fullsatt, så boka din plats så snart som möjligt!

Register Now

Feb 21, 2018

|Stockholm


Time

Klockan 8.15-12.00

Location

IVA Konferenscenter,
Wallenbergsalen,
Grev Turegatan 16,
Stockholm.

Fullständigt program finns bifogat »


Agenda

Feb 21, 2018
TIME DETAILS
8.15 Registrering och kaffe med smörgås
8.45

MODERATOR INLEDER
Erik Nyman, Executive Director, MSCI

8.50

IPD SVENSKT FASTIGHETSINDEX 2017
Hur har marknaden utvecklats under senaste året? Vad blev totalavkastningen för 2017? Databasen för IPD Svenskt Fastighetsindex innehåller fastigheter med ett värde på över 700 miljarder, utifrån detta kan många slutsatser dras. Vilka fastighetsslag har varit mest gynnsamma att äga och i vilka regioner? Vilken drivkraft har påverkat värdeförändringen mest? Hur mycket har direktavkastningskraven och marknadshyrorna ändrats och är spridningarna i nyckeltalen större eller mindre jämfört med tidigare år? Hur placerar sig 2017 jämfört med de övriga åren i den 34-åriga indexserien?
Rikard Eliasson, Senior Associate, MSCI

VART ÄR BOSTADSMARKNADEN PÅ VÄG?
Vad händer på bostadsmarknaden? Hur går det i Sverige och hur påverkar omvärlden oss? Vad kan vi förvänta oss av svensk ekonomi och hur kommer räntorna att utveckla sig och vad är riskerna? Vad gör våra politiker och hur påverkar ett valår prognoserna? Robert Boije, SBAB:s nya chefsekonom, reflekterar kring detta och lite till.
Robert Boije, Chefsekonom, SBAB
STADSUTVECKLING OCH KÖPCENTRUMS UTMANINGAR
Atrium Ljungberg, som är en stor fastighetsaktör och satsar även på stadsutvecklare. Vad är deras erfarenhet kring att utveckla stadsmiljöer? Vilken vikt har handeln i dessa områden? Hur jobbar de för att optimera sitt fastighetsbestånd, avkastning och hur går tankarna kring olika geografier? Vad göra Atrium Ljungberg för att möta digitaliseringen och som många ser hotet mot butikernas vara eller inte vara.
Annica Ånäs, VD, Atrium Ljungberg
10.15 Fika
11.00 HUR KOMMER NYA IFRS-REGLER PÅVERKA FASTIGHETSÄGARE OCH VILKA ÄR DE KOMMANDE SKATTERNA VI BÖR SE UPP FÖR
Redovisningsregelverket IFRS 16 kommer att införas från januari 2019. Kan det påverka hyreskontrakten och vad är inverkan för fastighetsägare? Vilka andra skatteförändringar kan bli aktuella? Hur stor skillnad skulle skattebelastningen för fastigheter i Sverige kontra övriga Europa bli om de införs. Kan detta påverka transaktioner?
Ingemar Rindstig, Executive Director Real Estate, EY Nordic
PANELDEBATT
Panelen kommer diskutera vad vi just nu ser på marknaden och eventuella konsekvenser för strategier och affärsbeslut. Vad blir framgångsfaktorer för 2018 och vilka segment, om några, erbjuder lämplig ”risk reward” för investerare.

Ilija Batljan, VD, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden
Biljana Pehrsson, VDKungsleden
Nils Styf, VDHemsö

12.00 SEMINARIET AVSLUTAS

Scroll the table to the right to see more